Zobacz koniecznie!

Zamknij temat

Narzędzia tematu Wygląd tematu
Stary 16-03-08, 22:08   #1
Chris Raab
Zasłużony

Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowań: 0
Podziękowano mu raz, w jednym poście.
Chris Raab jeszcze nie znają
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Chris Raab
Standardowy Wasze początki

Piszcie o waszych pocz?tkach w Tibii, z jakim EQ chodzili?cie itp.

Ja zaczn? ;)

7 lat temu zacz??em gra? w tibi?. Nick postaci Szajs, ju? nie istnieje.
Po wyj?ciu z rook'a (tydzie? gry) zameldowa?em sie w thais. My?la?em, ?e to jest jedyne miasto, wi?c nigdy nie wychodzi?em dalej ni? do rotworm'ów!
Nie dawa?em sobi? z nimi rady, poniewa? chodzi?em z EQ, które zdoby?em na Rookgaard'zie. Bo uzbieraniu kasy na bug'ach, poszed?em kupi? brass set'a! i czar na poision field'y ;P t?uk?em tymi runkami rotworm'y ;P

Gdy ju? troche tak m?czy?em, pozna?em kumpli na RL, którzy równie? grali w Tibi?. Nauczyli mnie wszystkiego i teraz o to jestem!
Chris Raab jest offline  
Stary 16-03-08, 22:21   #2
qbee
Guest

ahh.
no to tak
cz??? wydarze? prze?y?em sam a cz??? to opowie?ci kolegów.

Kumel zaczyna? rooka i wywalil cluba bo myslal ze torch to jakic mieczyk xD

Inny kumpel nie wiedzia? jak si? atakuje to rzuca? clubem pod raty.

Ja jak zaczyna?em to na rooku kupi?em (za ca?? kas?) antidote rune. U?y?em na sobie - zobaczy?em gwiazdki - za?ama?em si? tyle kasy na marne.

Na rooku nie wiedzia?em jak wchdzic podrabinie i wlazlem do jakiejs dziury z ratem. No i pad?em bo tam byla drabina.

Mój kumpel jak zaczyna? to ca?ymi dniami chodzi? po foldzie i la? rotwormy. na 27 sorku. Wtedy by? dla nas bogiem.

Pami?tam jak huncili?my beoldery w wierzy. To by?a podnieta. Exp 0 no ale beholdera w 3 osoby! A ja si? ba?em to tylko szkielety la?em.

Kumpel na rooku zacz?? gr? i zabi? kilka ratów. Potem siedzia? na rabbitach dla kasy. I jak siedzia? na tych rabbitach to spojrza? na expa i ros?o - no to si? ucieszy? i dalej expi? na rabbitach.

Pami?tam moje pierwsze spotkanie z beholderem. Strzeli? we mnie pociskiem za 50 hp a ja si? tak przestraszy?em. xD

:D:D

Stary 17-03-08, 07:56   #3
Pit
Zasłużony

Pit jest na ustach wieluPit jest na ustach wieluPit jest na ustach wielu
Standardowy

Gdy ja zaczyna?em, ojjj to by?y czasy. Pierwsze dni Tibii 7.6, moja pierwsza posta? by?a na Aldorze (pierwszy server z góry) ale na main ju? ni? nie wyszed?em. Pierwszy char którym wyszed?em na main by? mój knight, na Harmonii. D?ugo nim nie pogra?em, zrobi?em sobie sorca równie? na Harmonii. I tak oto gra?em z kumplem, a? zdobyli?my zawrotne lvle 20. Byli?my z siebie dumni, ?e dokonali?my takiego osi?gni?cia w tylko 1 miesi?c XD
Pit jest offline  
Stary 17-03-08, 08:26   #4
Inve

Podziękowań: 3
Podziękowano mu 16 razy w 2 postach.
Inve jest na ustach wieluInve jest na ustach wielu
Standardowy Pocz?tki by Inve

Ja zaczyna?em w tibi 7.1, pami?tam jak moim pierwszym paladynem ubi?em 20 lvl nie u?ywaj?c ?adnej broni dystansowej (tylko n?dznego sworda). Nast?pna postaci? by? knight, na nowym serverze (2 tyg) wbi?em 16 lvl i zacz??em pk'owac, nie by?o zmartwie?, ?e mnie kto? zabije, bo najwy?szy lvl na serwie mia? 34, po udanym pk'owaniu wy??czy?em tibie krzy?ykiem i my?la?em, ?e ju? mnie nie ma :P oczywi?cie pad?em :P Nast?pny by? bardzo dobry 20 sorcerer, my?l? ?e nie ka?dy móg?by si? na tym lvl poszczyci? dobrym 54 magic lvl'em (tyle co ja sd'ków wtedy zrobi?em, by?o co? ko?o 400 bp :P) Pó?niej przerwa 1 roczna i bottin' pierw tibia suite (jako runemaker), a pó?niej tibia auto jako Cave bot.
Inve jest offline  
Stary 17-03-08, 14:47   #5
hoxiu
Zasłużony

Podziękowano mu 3 razy w jednym poście.
hoxiu jest na ustach wieluhoxiu jest na ustach wielu
Standardowy

tydzie? zbiera?em na rooku kas? - potem na mainie kupi?em sobie eq ...

kto? mnie atakowa? ( inferna ) i brat mi powiedzia?, ?e bp z arrow slota (oczywi?cie wtedy tak tego nie nazywali?my:p) nie wypada podczas ?mierci - w?o?y?em tam ca?e eq i straci?em xD

mia?em fajny nick postaci a chcia?em sobie zmieni? profesj? - poprosi?em kumpla, ?eby mnie zrookowa? - potem tak d?ugo wychodzi?em z rooka, ?e w ko?cu mia?em dosy? i nie wyszed?em ju? na maina na infernie :P Strasznie potem tego ?a?owa?em.

pami?ta kto? rodzink? HEADSMASHERÓW z inferny ?:D oni wtedy rz?dzili ...
hoxiu jest offline  
Stary 17-03-08, 14:52   #6
Onyx
Game Over...

Podziękowań: 2
Podziękowano mu 25 razy w 2 postach.
Onyx jest na ustach wieluOnyx jest na ustach wielu
Standardowy

Ja jakiś wiekszych problemów nie miałem. A może nie pamiętam.

Te które pamiętam:

-tak samo jak Hoxiu arrow slot też miałem tam BP i myślalem że nie wyleci.
-Nie wiedziałem gdzie dokładnie kliknąć na drabine i klikałem wszedzie, efekt ? wchodziłem do góry z 10 sec.

Jak mi się coś przypomni to dam edita...

@Belens; Ja miałem tak z hunterem, tyle że nie krzyczałem PK tylko od razu padłem :D

Ostatnio edytowany przez Onyx : 17-03-08 o 18:36
Onyx jest offline  
Stary 17-03-08, 15:32   #7
Belens
Guest

Standardowy

Ja mia?em racje gdy? kumpel by? ju? zaawansowany gdy zaczyna?em w styczniu 2006r

Mia? wtedy 80 ek

I on all mi t?umaczy? i z rooka wychodzi?em o dziwo 3 dni!

Problem by? ofc z drabink?

Wkurza?em sie gdy pad?em od rata ze 0 realizmu ;d

,,Lecz?c si?'' klika?em myszk? na wska?nik hp! ; o

Kupilem leather helmeta za 150 gp ;s

Ucieka?em przed Amazonkom dr?c si? Help Pk!!

Stary 17-03-08, 18:33   #8
Chris Raab
Zasłużony

Chris Raab jeszcze nie znają
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Chris Raab
Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez hoxiu Zobacz post
tydzie? zbiera?em na rooku kas? - potem na mainie kupi?em sobie eq ...

kto? mnie atakowa? ( inferna ) i brat mi powiedzia?, ?e bp z arrow slota (oczywi?cie wtedy tak tego nie nazywali?my:p) nie wypada podczas ?mierci - w?o?y?em tam ca?e eq i straci?em xD

mia?em fajny nick postaci a chcia?em sobie zmieni? profesj? - poprosi?em kumpla, ?eby mnie zrookowa? - potem tak d?ugo wychodzi?em z rooka, ?e w ko?cu mia?em dosy? i nie wyszed?em ju? na maina na infernie :P Strasznie potem tego ?a?owa?em.

pami?ta kto? rodzink? HEADSMASHERÓW z inferny ?:D oni wtedy rz?dzili ...
Ogl?da?em kiedy? wszystkie filmiki 2 osób, Thorleif Trollhammare i jaki? inny, który mia? tak? sam? ko?cówk? w nick'u. Byli dla mnie bogami na infernie :] nikt si? z nimi nie równa?.
Chris Raab jest offline  
Stary 17-03-08, 18:47   #9
H.Lyoud
Low Botter

H.Lyoud's Avatar

Podziękowań: 4
H.Lyoud jeszcze nie znają
Standardowy

Pamietam to doskonale, przyjechal do mnie kuzyn i pokazal mi pixelowa gierke zwana tibia wyszedl i z rooka i poskillowal do 40, udalo mi sie usiagnac 15 lvl ale zostalem hackniety przez stronke z gildia

A smieszne sytuacje z niej, hmm pamietam jak padlem bo wyszlem podczas skillowania na rotach i wypadl mi spike sword, prawie sie nie poplakalem jak go stracilem :D
H.Lyoud jest offline  
Stary 17-03-08, 21:06   #10
Radziu
Newbie

Podziękowano mu 2 razy w 2 postach.
Radziu jeszcze nie znają
Standardowy

ehh ja zaczynalem od 7,4 gralem rycerzem ;d
pierwsza wpadka byla jak poszedlem na orc fortess 12 lvlem,padlem od 1 orc berserkera.
potem kolega powiedzial mi zebym wsadzil cale eq do bp to uda mi sie pewien quest, poszedlem z nim do queen w carlin i mialem cos mówi?, zostalo mi kilka hp, on mnie zjechal z hmma i zabral eq, a ja sie pytalem czy sie quest udal xD
Radziu jest offline  
Zamknij temat

Tagi
początki, wasze

Narzędzia tematu
Wygląd tematu

Zasady Postowania