![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd tematu |
|
|
#1 |
|
Beginner
Data dołączenia: Jul 2008
Podziękowań: 6
Podziękowano mu 15 razy w 12 postach.
![]() ![]() ![]() |
Siemka!
Grywając ostatnio na ots zdałem sobie sprawę że przydało by mi się kilka skryptów jednak nie wiem jak je zrobic: 1: Jeżeli na ekranie więcej niż 5 potworków bot wyłącza cavebota, zabije je przy użyciu czaru "adori muff" po czym ponownie właczy cavebota. 2:Jeżeli mniej niż 3000 manny wypij smp (to mam) lecz gdy wiecej niz 3 potworki na ekranie nie pij. 3:Jeżeli wiecej niz 3 potworki na ekranie a moja manna jest ponizej 2000 uzyj itemu o id XXX
|
|
|
#2 |
|
Low Botter
Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 13
Podziękowano mu 15 razy w 14 postach.
![]() ![]() |
Spróbuj, lecz nie wiem czy działają:
1: Muszą być 2 włączone, bo chyba się nie da jednym Kod:
auto 300 if [$mcount."ismonster && isshootable" => 5] {setcavebot off | attack 'NAME MONSTER' | if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | else end}
Kod:
auto 300 if [$mcount."ismonster && isshootable" < 5] setcavebot on Kod:
auto 300 if [$mp < 3000] {if [$mcount."ismonster && isshootable" => 3] end | else smana self}
3: Kod:
auto 300 if [$mcount."ismonster && isshootable" => 3 && $mp < 2000] useoncreature XXXX self
Nie odpowiadam na pytania związane z botem. GG: 7625487 ~Maszyny Budowlane, Rolnicze, Samochody~ Ostatnio edytowany przez Daras : 03-08-10 o 04:34 |
|
|
| Ten użytkownik dziękuje Daras za jego pomocny post. | S-ky (03-08-10) |
|
|
#3 |
|
Beginner
![]() ![]() ![]() |
Daras !!
Jesteś wielki !! Wszystko działa pięknie. Mam jeszcze pytanie dotyczące 1 hotkeya. Da się dodac tam warunek wal jeżeli potworki 3 sqm od Ciebie oraz gdy nie ma playera? Tak samo na koncu nie moze byc say "czar" bo on tylko uderzy raz a on musi je zabić(Można dać 3x say czar)?
|
|
|
#4 | ||
|
Low Botter
![]() ![]() |
Nie wiem czy działa to co teraz napisałem ale spróbuj.
Cytat:
Kod:
auto 300 if [$mcount."ismonster && isshootable" => 5 && ifnoplayeronscreen] {setcavebot off | attack 'NAME MONSTER' | if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | else end}
Kod:
auto 300 foreach 'shootablecreatures' $zmienna if [$zmienna.distance =< 3 && $zmienna.ismonster == 1 && $mcount."ismonster && isshootable" => 5 && ifnoplayeronscreen] {setcavebot off | attack 'NAME MONSTER' | if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | else end}
Cytat:
Kod:
attack 'NAME MONSTER' | if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | else end}
Chyba że ten hotkey nie działa jak powinien to wpisz zamiast Kod:
if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | else end}
Kod:
if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | wait 300 | say 'exori muff | wait 300 | say 'exori muff | wait 300 | end}
|
| Ten użytkownik dziękuje Daras za jego pomocny post. | S-ky (03-08-10) |
|
|
#5 |
|
Beginner
![]() ![]() ![]() |
Niestety mam kolejny problem : o !
Dało by się dorobić tak aby walił czar gdy te 5 potworków jest obok mnie ? Bo niestety on czeka tylko na jednego a reszta nie zdazy dojsc
|
|
|
#6 |
|
Low Botter
![]() ![]() |
Da rade zrobić tylko do którego hotkeya? Nie wiedziałem, którego używasz, który Ci odpowiadał wiec masz tutaj do każdego doklejone, wybierz odpowiedni.
wersja 1 (z pierwszego postu): Kod:
auto 300 if [$mcount."ismonster && isshootable" => 5 && $monsteraround.1 > 5] {setcavebot off | attack 'NAME MONSTER' | if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | else end}
Kod:
auto 300 if [$mcount."ismonster && isshootable" => 5 && ifnoplayeronscreen && $monsteraround.1 > 5] {setcavebot off | attack 'NAME MONSTER' | if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | else end}
Kod:
auto 300 foreach 'shootablecreatures' $zmienna if [$zmienna.distance =< 3 && $zmienna.ismonster == 1 && $mcount."ismonster && isshootable" => 5 && ifnoplayeronscreen && $monsteraround.1 > 5] {setcavebot off | attack 'NAME MONSTER' | if [$target.hppc > 0] {say 'exori muff | else end}
| Ten użytkownik dziękuje Daras za jego pomocny post. | S-ky (04-08-10) |