![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd tematu |
|
|
#1 |
|
Botter
|
Witam!
Jak pewnie garsce (może nikomu) stąd wiadomo Hip'Hop to nie muzyka... (Podejrzewam ,że Dras wie OCB (xD)) Hip'Hop jest kulturą....Do której przynależą takie bajery jak: -Rap (Muzyka) -Graffiti (Malowanie? Coś w tym stylu ;P ) -Dj'ing -BreakDance (Taniec) -BeatBox (Muzyka) -BBoying BGirls (Ciuchy,zachowanie,muzyka :D ) Wielu z was oświeciło? A może połowa myśli,że jestem ten je**ym dzieckiem który nie wie co pisze? W każdym razie nie o tym team,otóż interesuje mnie kto według was zasługuje na największą uwagę. Chodzi mi tu oczywiście tylko i wyłącznie o środowisko Hip'Hopowe AA no i zapomniałem powiadomić,że chodzi mi tylko o Polskę! Ewentualnie pół Polacy pół Ruski,Niemcy,Chinczyki bez znaczenia ;) Nic nie musicie trudnego robić. Piszecie z Rapu 1-10 osoby,z BreakDance 1-10 BeatBoxu 1-10 oraz 1-10 Graffiti. A no i Dj'ing. Jeżeli z czegoś nie znacie nikogo to nie musicie pisać. ;) -Rap. -1.Uważam ,że od zawsze postacią w polskiej scenie Hi'Hopowej będzie Sokół..... Od kiedy byłem małym dzieciakem nagrywał kawałki których słuchało się,wtedy przebudzała się zajawka.... Jednak przedostatnią płytą pokazał swoją wszechstronność ;) -2.O.S.T.R. Co tu dużo gadać? Ma coś do przekazania,ma dobry a raczej nietypowy głos oraz po trafi to wszystko zebrać do kupy! -3.Trzeci Wymiar. Ha...Ktoś z was pamięta czasy ich pierwszego legala? 2000 rok "Cztery Pory Rapu" To było,niestety muszę przyznać ,że nowa płytka mnie zawiodła..... -4.Paktofonika/Pokahontaz (Fokus,Rahim,Magik).I pierwsze demo z 1992 z gangsta rapem było żałosne,ale chyba nie można tego powiedzieć o księdze tajemniczej prolog wydanej w 1996 roku,i wtedy jak i teraz rap ich jest postawiony na ogromynm poziomie,cieszę się również bardzo ,że oprócz R.I.P Magik'a Rahim jak i Fokus dalej tworzą genialną muzykę! posłuchajcie sobie płyty "Pokahontaz-Receptura" Mistrzowie nad mistrzami! Graffiti. Tutaj moje horyzonty nie sięgają za daleko,jednak może ktoś z was kojarzy Metro z Wrocławia? Dj Asfalt Record's w sumie to poznałem go osobiście,i wtedy też się o nim dowiedziałem xD. No to co? -Metro. Dj'ing. Hahhah! W porównaniu do Graffiti mam tu sporą wiedzę xD -1.DJ Decks.Na pewno go znacie! Robi bity dla Peji, i oczywiście nie tylko. Jego bity miaźdzą ! dla mnie jest nr.1 -2.DJ Haem. Tym razem już mniej popularny DJ,jednak jak powiem komu robi bity to też stwierdzicie,że wymiata xD JEst to BeatMAker Ostr'a :) Dobre bity co nie? Też tak sądzę xD -3.DJ Deszczu Strugi.Heheh xD Bity Sokoła i innych osób z Prosto =) -4.DJ Tomek. Robi bity dla Prosto,nie wiem dokładnie czy komuś innemu,ale wiem,że ruszył jego Mixtape w którym główną rolę odegra nasz pół niemiecki raper "Toony". BreakDance. Ee? Nie znam nikogo xD BeatBox. -Sorak.Wymiata! Dobry Beatbox w klimacie rapu. -Blady Kris. Dobry BeatBox,Nie tylko w klimacie rapu ale także muzyki klubowej. -Sot.Robił BeatBox dla Paktofoniki :) Może kojarzycie: -Popatrz pu pu pu,popatrz pu pu,popatrz,i co ci zapodaje pu pupu xDDD. Teraz Wasza Kolej! Elo.
Ostatnio edytowany przez Byakuin : 10-07-09 o 14:53 |
|
|
|
|
#2 |
|
PWJ Na 200%
Data dołączenia: Sep 2008
Podziękowań: 35
Podziękowano mu 152 razy w 74 postach.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rap - może Pastor Kris :D
http://www.youtube.com/watch?v=AcweJtfwhgo Co do reszty to ci nie powiem - nie znam się Ostry ma niezłe teksty, ale jakoś nigdy do mnie nie trafiły. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zaawansowany botter
Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 53
Podziękowano mu 20 razy w 12 postach.
![]() ![]() |
Ja się wypowiem tylko o rapie, ponieważ resztą się nie interesuję za bardzo ;)
1. Ten Typ Mes - jeden z nie licznych wykonawców polskiego g-funka. Może jego teksty nie są jakieś tam bardzo o życiu, ale w sumie rap to nie tylko przekaz, a też zabawa słowem ;) Dla mnie jest numerem 1 ;) 2. Sokół - jego teksty dają wiele do myślenia, wszystkie bd dobre płyty (chociaż tpwc 1 uważam, za słabiznę (prócz 2 kawałków 2 kochanki i każdą porażkę obracam w sukces) 3. Grammatik/Eldoka - to samo co wyżej tylko bardziej na spokojnie 4. Duże Pe - on jest po prostu poetą ;) 5. PFK - nie ma co wiele pisać klasyka 6. Molesta - ostatnia płyta wg mnie pokazała klasę, odejście Wilka wyszło im na lepsze ;) Teksty przemyslane, dobre do rozkminy i bez zbędnych tekstów "elo, hwdp, jp, jaraj ziółko" 7. Pezet/Noon - chodzi mi w sumie o 2 pierwsze płyty - zabawy słowem, przekaz, zajebiste bity i dobre flow...czego chcieć więcej?;) 8. Zeus - debiut roku 2008 - w tym czasie wybić się w rapie i nagrać legala oznacza samo w sobie, że jest mocny :) Co do bitów to dla mnie przede wszystkim na scenie króluje Noon i Deszczu strugi ;) |
|
|
|
|
#4 |
|
Botter
|
Czekaj,Zeus to ten co wygrał ten konkurs co Aha T,Łona i ci inni Hip'hopowcy ze Szczecina oceniali?
|
|
|
#5 |
|
JESTEM HARDCOREM!
Data dołączenia: Jul 2008
Podziękowań: 4
Podziękowano mu 23 razy w 10 postach.
![]() ![]() ![]() ![]() |
#Byakuin
1) Racja, Sokół jest całkiem dobry w swoje klocki, aczkolwiek jego twórczość skończyła się po wydaniu "Życie na kredycie" i "Witam was w rzeczywistośći" na albumach "TPWC" nie pokazał praktycznie niczego, może z 2-3 kawałki mu wyszły 2) Ostr - Tu sie z Tobą zgodzę, tylko po wydaniu 10 płyt robi się troche monotonny... 3) Trzeci Wymiar - Pamietam ich album, który tak jak i najnowsza płyta był totalna klapa 4) Pfk/Pokahontaz - Klasyka : ) I na koniec, wytłumacz mi kto to jest Dj Hael ?!?!?!? Z tego co wiem dla Ostrego bity robi Haem : ) #Top Takie małe moje top : ) 1) Ten Typ Mes / 2cztery7 - Jedyne człowieczki w Polsce wydające legalne płyty w klimacie G-Funk, posiadają ciekawe i ambitne tekst o życiu, a także zupełnie luźne : ) 2) Eldo - Poprostu mistrz, zabujczo ambitne teksty, z naprawde godnym przekazem. 3) Pih - Połączenie tekstów o życiu z mega przekazem, z tekstami o melanżach i innych lajtowych rzeczach. Kilka tracków z płyty "Kwiaty Zła" zszokowało mnie swoją prawdziwością i przekazem. 4) Słoń - Pewnie większość z was zadała sobie teraz pytanie "kto to kur** jest?" Otoż jest to człowieczek z Poznania, ostanio wydał legalna płytę jedyna w swoim rodzaju na rynku o ciekawej nazwie "Chore melodie". Nawija nieznanym w Polsce stylem jakim jest Horrorcore. 5) Płomień 81 - Jedna ze starszych grup w polsce, tworzą ją Pezet i Onar,tworzą całkiem zajebistą muzyke. Co do DJ'ow Napewno niedocenianym DJem jest DJ Teak, robiący bity głownie dla Poznańskiego podziemia.
|
|
#6 |
|
Botter
|
Z Dj'em Haelem/Haeme to akurat literówka,już poprawiam xD
Słonia słyszałem,ale jak dla mnie nie zaciekawie jedzie.... O.S.t.R monotonny? Przecież ciągle inne bity,głos z początku a teraz zupełnie inny xD Mnie tam nie nudzi ;p Płomień 81.O tak :)
|
|
|
#7 |
|
Low Botter
Data dołączenia: Mar 2009
Podziękowań: 5
Podziękowano mu 9 razy w 9 postach.
![]() |
|
|
#8 |
|
Botter
|
Jak Dla mnie Yapa3 tak samo jak Warszawski Deszcz to jedno wielkie gówno =/
|
|
|
#9 | |
|
Low Botter
Data dołączenia: Mar 2009
Podziękowań: 5
Podziękowano mu 9 razy w 9 postach.
![]() |
Cytat:
Dla mnie warszawski deszcz to gowno jako dzisiaj lecz wyp to byla legenda na tym teledysku tede wystapil jako gosc.
Ostatnio edytowany przez yoyo100 : 10-07-09 o 15:40 |
|
|
|
|
|
#10 | |||
|
Zaawansowany botter
Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 53
Podziękowano mu 20 razy w 12 postach.