Zobacz koniecznie!
Navigation » Botting.pl - Botowanie to przecież nie przestępstwo > Tibia > Ogólnie o Tibii » Małe Kompendium Tibijskich Mit??w i Sekret??w.

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd tematu
Stary 06-08-08, 18:45   #21
Piombonek
Zasłużony

Data dołączenia: Aug 2008
Podziękowań: 4
Podziękowano mu 0 razy w 0 postach.
Piombonek jest na ustach wieluPiombonek jest na ustach wieluPiombonek jest na ustach wielu
Standardowy

Miecz jest przeklęty!

Nigdy, nawet pokorny nie dotknie go, jednocześnie zawładając nad nim - nigdy się to nie powiedzie. Tylko Ci z góry mogą nam pomóc - lecz kto?

Pozdrawiam, Piombon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nie martw się.

Ja w tym siedzę już od około 4 lat i jestem zadowolony z siebie. Co drugi post, pojawia się tibiska reklama - możesz w nią kliknąć i dowiedzieć się więcej.

Widzisz? Jest to o wiele ciekawsze od expienia... Wiedząc, że robisz kolejny krok... coraz bardziej Cię to wciąga, chcesz wiedzieć więcej; aż przychodzi najbardziej ekscytujący moment - dziura! : D

Pozdrawiam, Piombon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Miecz Wściekłości jest przeklęty!
To podstępna, a nawet bardzo pułapka dla "dzieci", które jeszcze poznają Świat i biorą wszystko do siebie, sprawdzając...

Nawet jak to mówią "Pokorny" czy kto inny nie zawładnie nad jego mocą.

"Gdyż każdy powiada, iż go zdobędzie i będzie chwalił się osiągnięciami niszczenia Jego źródła!"
Pozdrawiam, Piombon.

Ostatnio edytowany przez Piombonek : 25-08-08 o 19:29
Piombonek jest offline   Reply With Quote
Stary 08-08-08, 18:16   #22
sloughon
Newbie

Data dołączenia: May 2008
Podziękowań: 0
sloughon jeszcze nie znają
Standardowy

Skoro jest to temat także z pytaniami to ja mam jedno :

Skąd mogę się dowiedzieć o historii przeklętego miecza? Kto go stworzył etc.

Btw. Tego kolesia od Paradoxu trzeba było zostawić w spokoju, minął by jak każda teza - a tak przyznaliście mu rację (ty i Xan) =/.
sloughon jest offline   Reply With Quote
Stary 08-08-08, 20:37   #23
Piombonek
Zasłużony

Piombonek jest na ustach wieluPiombonek jest na ustach wieluPiombonek jest na ustach wielu
Standardowy

Dobre pytanie.

Przez te całe zamieszanie sam nie mogę połapać chwilowo myśli - wybacz.
Robiłem wszystko co w mojej mocy, pozatym. Na TORGu są już przeprosiny.

469 to tylko początek... Wszyscy nie zagrzejecie miejsca, gdy go poznacie!

Btw, jak mnie tu znalazłeś? o.o

Pozdrawiam, ten co utracił wszelką wiarygodność, kompletnie zdołowany i niedoszły samobójca - Piombon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Prędzej Bartku radziłbym Ci się skupić na tym, iż Tibia=1.

Heh, omal na www.tibia.org.pl nie wydano spoil do sekretu Czwórki, Szóstki i Dziewiątki. Nie uchroniłem fali dzieci spoila, wręcz zostałem zbesztany... zbesztany za to, że walczyłem o honor, RPG i przysięgi.

Pozdrawiam, Piombon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Apausfo
O co Ci chodzi? Spoil to najgorsza rzecz...

Elav
Nie o.o Nic nie ubyło, tylko ja narazie nie dopełniam, bo mój Handel się rozwija, dostałem propozycję dołączenia do międzynarodowej organizacji tego typu (RPG forevah \o/)i wogóle narazie jest zalany pracami. Niedługo się to zmieni ; )

Pozdrawiam.

@Down
OK ; <

Ostatnio edytowany przez Piombonek : 25-08-08 o 19:31
Stary 09-08-08, 12:16   #24
Athushi
Global

Athushi's Avatar

Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 30
Podziękowano mu 2 razy w 2 postach.
Athushi Athushi Athushi Athushi Athushi Athushi Athushi Athushi Athushi Athushi Athushi
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Athushi
Standardowy

Od tej chwili proszę pisać tylko na temat sekretów Tibi i pytań związanych z nimi każdy off top będzie odpowiednio nagradzany .
Stary 11-08-08, 21:38   #25
Piombonek
Zasłużony

Standardowy

Żeby trochę ożywić Was w ducha RPG, przedstawię Wam moje myśli nt. 469 jako zamysł Enigmy.

Sama w sobie teoria o Enigmie jest moim zdaniem bardzo trafna, nawet nie podając żadnych argumentów. Sama myśl o Enigmie...

Otóż możecie się z jej historią sami bliżej zapoznać, ale opowiem co przydałoby się z tych informacji najbardziej.

Niemcy stworzyli Enigmę do kodowania ważnych informacji szpiegowskich, które w wojnie miały mieć Kluczowe znaczenie. Im bardziej Polacy (wraz z Anglikami, a raczej pod ich sztandarem - przez co Obywatele Wysp uważają się za odkodywaczy) poznawali coraz to więcej propozycji kombinacji (więcej wałeczków przekręcanych w Enigmie, przez co większa losowość kodów, zamieniających się powoli w kryptografię [liczby wielkości, niemożliwej do pojęcia]) - Niemcy dodawali kolejne, i kolejne... Aż Enigma została użyta przeciwko nim.

Tak przynajmniej wynika z mojej wiedzy o II Wojnie Światowej - mogę się mylić.

Z tego co wygląda Wojna w Tibii wciąż trwa, a to jeden się chowa, inny zbiera armię, Obserwatorzy czekają, aby obejrzeć jej wybuch.

"Kiedy czerwone spotka się z zielonym na złotej ziemi"

W moim skromnym mniemaniu powinniśmy się temu bardziej przyjrzeć... o wiele... bardziej.

Pozdrawiam, Piombon.
Stary 13-08-08, 14:11   #26
Pieke ciacho
Newbie

Pieke ciacho jeszcze nie znają
Standardowy

Ty twierdzisz ze masz SS na rooku tak ?
Pieke ciacho jest offline   Reply With Quote
Stary 13-08-08, 14:32   #27
Piombonek
Zasłużony

Standardowy

Mógłbym mieć - ale nie pragnę tego. Nie będe się rozpisywał, bo już to wcześniej zrobiłem.
Przeczytaj cały temat pierw, a potem pytaj - Regulamin!

Jakieś pytania o sekrety, a nie o moją osobę? (Takie na PW proszę.)

Pozdrawiam, Piombon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pomimo mojej wiedzy na temat tego Sekretu - dużo mi jednak brakuje.
Brakuje mi - czasu. Zrozum, iż długość wykonywania SoFQ jest niewiadoma, a ja już dość czasu straciłem i to w dodatku z marnymi efektami.

Pozatym nie mam PACC.

@Neranin
Tego typu spostrzeżenia, to raczej dawaj do innego tematu w Handlu - tu możecie się pytać o sekrety i je komentować. Rzeczy dot. mojej osoby - proszę na PW.

Każdy kolejny tego typu post, dopilnuję, by jego autor był odpowiednio ukarany.

Pozdrawiam, Piombon.

Ostatnio edytowany przez Piombonek : 25-08-08 o 19:33
Stary 13-08-08, 20:59   #28
Neranin
Zasłużony

Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowano mu 12 razy w jednym poście.
Neranin jest dość znany
Standardowy

jak wiesz, można doprowadzić do zniknięcia SOFA z małej wysepki
czy jest to początek długiego questu? czy może połowa? a może końcówka?
czy zniknięcie SOFA z wysepki jest częścią SSQ?
czy po zniknięciu SOFA z wysepki zmienia on swoje położenie? jest gdzieś ukryty?
czy SSQ ma związek z dźwignią znajdującą koło npc kupującego zdechłe szczury, mino magiem lub ghoulem ukrytym za ścianą?
czy w SSQ jedną z nagród jest brass armor?
i wreście czy rozwiązanie tego questu jest choć trochę podobne do słynnego fake wykonanego przez pewnego rookstayera mającego związek z golden keyem i z ciałami martwych zwierząt położonych w określonej kolejności na siedmiu kamieniach?

i pytanie nieco odbiegające od SSQ, czy istnieją na rooku inne "nieodkryte" questy mające związek choćby z mino magiem i tajnym teleportem przenoszącym na mintwalin

i ostatnie głupie pytanie...
czy rozwiązując SSQ będzie konieczność "postawienia nogi" na mainlandzie?

liczę na konkretne odpowiedzi "tak/nie" nie zaszkodzi jeżeli podasz mi jakąś wskazówkę wartą 3 grosze ;)

3x Knight and Paladin

Zapraszam ;)

Neranin jest offline   Reply With Quote
Stary 13-08-08, 22:29   #29
Piombonek
Zasłużony

Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez Neranin Zobacz post
Może wręcz błąd? Kolejność jest Kluczem. (Może to nie ten moment na TO? : ))

Cytat:
czy zniknięcie SOFA z wysepki jest częścią SSQ?
Tak.

Cytat:
czy po zniknięciu SOFA z wysepki zmienia on swoje położenie? jest gdzieś ukryty?
Zależy.

Cytat:
czy SSQ ma związek z dźwignią znajdującą koło npc kupującego zdechłe szczury, mino magiem lub ghoulem ukrytym za ścianą?
Tak - ma z MM. Dźwignia to pozostałości. Ghoul zaś to dowód, że się tak wyrażę - historii.

Cytat:
czy w SSQ jedną z nagród jest brass armor?
Prawdopodobnie, lecz tą drogą nie dążyłem.

Cytat:
wreście czy rozwiązanie tego questu jest choć trochę podobne do słynnego fake wykonanego przez pewnego rookstayera mającego związek z golden keyem i z ciałami martwych zwierząt położonych w określonej kolejności na siedmiu kamieniach?
Tak.

Cytat:
i pytanie nieco odbiegające od SSQ, czy istnieją na rooku inne "nieodkryte" questy mające związek choćby z mino magiem i tajnym teleportem przenoszącym na mintwalin
Tak, poza SSQ (a może to część SSQ) jest jedna, ogromna tajemnica Rooka, którą zna około 5 osób z mego grona.

Cytat:
czy rozwiązując SSQ będzie konieczność "postawienia nogi" na mainlandzie?
Nie, ale zważysz na potęgę Miecza Furii uwagę na pustyni Jakundaf, gdzie mędrcy władali tą ziemią.

Cytat:
liczę na konkretne odpowiedzi "tak/nie" nie zaszkodzi jeżeli podasz mi jakąś wskazówkę wartą 3 grosze
Zawsze staram się pomóc, nie dając spoila ; )

Wreszcie konkrety ; ).

Pozdrawiam, Piombon.

Ostatnio edytowany przez Piombonek : 26-08-08 o 20:11
Stary 13-08-08, 22:52   #30
Neranin
Zasłużony

Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowano mu 12 razy w jednym poście.
Neranin jest dość znany
Standardowy

Kod:
Czy rozwiązanie tego questu jest choć trochę podobne do słynnego fake wykonanego przez pewnego rookstayera mającego związek z golden keyem i z ciałami martwych zwierząt położonych w określonej kolejności na siedmiu kamieniach?

Tak.
jest taka możliwość że ktoś jest bardzo blisko rozwiązania zagadki...
z racji tego że posiadam rookstayera zagadka SSQ jest jedyną która mnie intryguję.. nieco mi pomogłeś... thx ;)

a tak pozatym...

Kod:

Może wręcz błąd? Kolejność jest Kluczem.

Zależy.
wniosek: element zniknięcia SOFa jest częścią SSQ, ale to czy pojawi się w innym miejscu jest zależne od tego czy wykonamy pewną czynność przed wdepnięciem w trzy pola które powodują tp SOFa w inne miejsce
(trochę masło maślane, ale wiecie o co mi chodzi ;D )

i kolejne pytanie ;D

czy rozwiązania należy też poszukiwać na pustyni Jakundaf? (chodzi mi o jakieś książki, znaki itp.)

3x Knight and Paladin

Zapraszam ;)

Neranin jest offline   Reply With Quote
Odpowiedz

Tagi
kompendium, małe, mit??w, sekret??w, tibijskich

Narzędzia tematu
Wygląd tematu

Zasady Postowania