![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd tematu |
|
|
#1 |
|
Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowań: 3
Podziękowano mu 16 razy w 2 postach.
![]() ![]() |
Mam pewien problem, otóż:
Chciałbym żeby bot mi liczył ilość przedmiotów, które posiadam w danym momencie, ale nie koniecznie muszą być widoczne, może to być w hotkeyu, ale tez w skrypcie. Następnie żeby obliczał ile mu brakuje do wcześniej obranej liczby, brał kasy ile trzeba z banku i kupował tylko tyle i mu brakuje? Sam coś napisałem, średnio działa, jak wrócę do domu, to wkleję. Ale może do tego czasu macie jakiś pomysł. Z Capem zrobić to nie problem, ale ja nie chce wypełniać całego capa, muszę zostawić trochę na mega loota, a nie chciałbym żeby coś zaginęło w akcji. Pozdrawiam, Inve. Kurwa pojebałem działy, miało być do elfbota. Jako, że nie mam uprawnień to nie przeniosę!
Ostatnio edytowany przez Inve : 09-02-10 o 14:13 |
|
|
|
|
#2 |
|
Newbie
Data dołączenia: Aug 2009
Podziękowań: 0
Podziękowano mu 3 razy w jednym poście.
![]() |
Można to zrobić po chamsku. Po prostu action script przy banku:
say hi npcsay withdraw 5000 (np. zeby dokupić 100 manasów) npcsay yes Teraz do npc z potami: say hi npcsay trade countitems id pota buyitemsupto id ilosc I on wtedy kupi jeśli ma 70 a ustawiłeś zeby kupowal do 100, to kupi 30 itd =d |
|
|
|
|
#3 |
|
Beginner
Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 5
Podziękowano mu 0 razy w 0 postach.
![]() |
set $ilosc [(100-($count.ID))*50]
say hi npcsay withdraw $ilosc npcsay yes |
|
|
|
|
#4 |
|
Botter
Data dołączenia: Dec 2008
Podziękowań: 32
Podziękowano mu 11 razy w 4 postach.
![]() |
Kod:
set $liczbapot 100 countitems 266 set $needcash [($liczbapot - $itemcount.'health potion') * 45] say hi npcsay deposit all npcsay yes npcsay withdraw $needcash npcsay yes potem u NPC say hi npcsay trade countitems 266 set $kupow [($liczbapot - $itemcount.'health potion')] buyitems 266 $kupow takie jest moje rozwiązanie ;)
![]() |
| Tagi |
| itemów or kupowanie, liczenie, różnicy |
| Narzędzia tematu | |
| Wygląd tematu | |
|
|