![]() |
|
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd tematu |
|
|
#71 |
|
Botter
Data dołączenia: Feb 2009
Podziękowań: 6
Podziękowano mu 6 razy w 5 postach.
![]() ![]() |
Wiecie, nobcharem na ng+sandbox wytrzymałem mass bana. Mój kumpel jechał na zwykłym Elfie, on zbanowany. Powiem mu zeby zaczął używać sandboxa-zobaczymy.
@down Nie spamujemy, poprostu informuje ludzi o tym. Zauwazylem ze wiekszosc tematow w ktorych sie wypowiadasz dla ciebie jest spamem.
Freestyle Ostatnio edytowany przez Zord1971 : 02-08-09 o 09:57 |
|
|
|
|
#72 |
|
Banned
Data dołączenia: Jul 2009
Podziękowań: 0
Podziękowano mu raz, w jednym poście.
![]() |
Ten sandbox to shit^^ Nie działa, więc po co spamujecie? Close topic & cya!
|
|
|
|
|
#73 |
|
Beginner
Data dołączenia: Jul 2008
Podziękowań: 9
Podziękowano mu 0 razy w 0 postach.
![]() |
Nawet jesli nie dziala to na massbanany, to na pewno dziala na hazckerów, wiec mimo wszystko uwazam ze poradnik nadaje sie do przeniesienia =]
|
|
#74 |
|
Administrator
Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowań: 39
Podziękowano mu 39 razy w 24 postach.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli, któryś z modów mógłby wyczyścić ten temat i przenieść go do Poradników, to byłbym wdzięczny. Z góry dzięki!
|
|
|
|
|
#75 |
|
Low Botter
Data dołączenia: May 2009
Podziękowano mu raz, w jednym poście.
![]() |
ja mam taki problem , że kiedy odpalam na sandboxie elfa i tibie w elfie mam inne HWID i moja licencja niestety niepozwala mi na to ... można temu jakoś zaradzić? czy mam czekać , aż bedzie można dostać nowy klucz?
|
|
|
|
|
#76 |
|
Newbie
Data dołączenia: Aug 2008
![]() |
Dobra, dobra, czyli doszlismy do tego, ze nie chroni przed banami. Ale jedno pytanie. Czy w 100%-ach chroni przed hackerami, a wlasciwie cracerami. ;>
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Newbie
Data dołączenia: Nov 2009
![]() |
Cytat:
Antywirus: Avast Antyspyware: A-squared Reg Cleaner Comodo Firewall +HIPS (HIPS-monitor zachowań systemu) Comodo Memory Firewall -ochrona pamięci, chroni przed przepełnieniem bufora pamięci SandBoxieIE HiJackThis -programy dosyć znane, jedynie problemy mogą być przy konfiguracji Firewall'a dodam że jest to najlepszy zestaw przed uchronieniem się od hacków Kolejna sprawa AntyKeyloggery -My PlanetSoft Anti KL -Key Scrambler Personal -KL Detector -PSM AntiKL użyj wszystkich czterech programów i pamiętaj że KL mają różną strukture Dodatkowa ochrona? GMer- antyrootkit Finjan Secure Browsing- skaner linków w czasie rzeczywistym Threat Fire- bloker behawioralny Jeszcze kilka słów o SandBoxIE; program ten nie uchroni Cię przed hackerami, jeżeli w środowisku piaskownicy masz ukrytego keyloggera Można pokombinować z wirtualizacją partycji, czyli odpalamy w ## cały dysk!! jest on wtedy nieuchwytny, niestety zmiany prowadzone na partycji zapisują się w pamięci RAM i kasują się przy ponownym uruchomieniu, w związku z czym proponuje sciągnąć sobie Full Odkrytą mapkę, do Wirtualizacji partycji służą inne programy jak Shadow Defender Można używać programów do Polityki Wirtualizacji taki jak GesWell, ale to wyższa szkoła jazdy, przeznaczona dla zaawansowanych użytkowników Jeżeli ktoś wierzy w cuda na kiju i chce uchronić się przed banem proponuje wirtualizować bota i klienta pod który się podpina mieć zawsze tibie na wierzchu, nie minimalizować a przed włączeniem klienta włączyć pusty plik w paincie albo w wordpadzie o nazwie Tibia, a dopiero póżniej prawdziwego klienta tibii Jeżeli znasz się na rzeczy i jesteś zaawansowanych userem komputera jesteś w stanie przy pomocy niektórych wcześniej wymienionych przezemnie programów uchronić się przed hackami (w 100%) sam antywirus nic nie daje!!! |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| bezpiecznie, bota, czyli, dać, da?¤â€?, hackerom, sandboxie, się, sie, używać, więcej, wi?¤â„?cej |
| Narzędzia tematu | |
| Wygląd tematu | |
|
|