![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd tematu |
|
|
#1 | ||
|
Beginner
Data dołączenia: Jan 2009
Podziękowań: 4
Podziękowano mu 11 razy w jednym poście.
![]() |
Spis treści:
1. Wstęp. 2. Instalacja - ogólne ustawienia. 3. Obsługa programu. 4. Ciekawostki. 1. Wstęp Czym tak na prawdę jest Sandboxie ? Jest to program tworzący wirtualny rejestr i procesy na naszym komputerze co powoduję że owy proces jest nie widoczny z zewnątrz. Prościej mówiąc po uruchomieni Tibi widzimy ją tylko my. Nawet posiadając na komputerze keyloggery , trojany i inne exploity kierowane pod Tibie nie będą one w stanie wysłać nić gdyż po odpaleniu Tibi w sandboxie staje się ona niewidoczna. 2. Instalacja - ogólne ustawienia. Samego procesu instalacji nie będę tłumaczył bo jest standardowy Next -> Next -> Next -> Install -> End . Pełną wersje programu można ściągnąć stąd (jeżeli artykuł zostanie zaakceptowany będę mógł robić więcej mirrorów) Speedyshare: Link wstawi admin - http://sandboxie.com/ Skan, jeżeli nie ufasz skanom zeskanuj to własnoręcznie virusscan.jotti.org trwa to sekundę a uchroni Cię przed wirusami. ![]() Po zainstalowaniu programu powinniśmy zauważyć podobne okienko : ![]() 3. Obsługa programu. Przyznam, że obsługa programu wydaje się być intuicyjna ale postaram się ją jak najlepiej wam opisać. Są 2 sposoby na uruchomienie programu. 1a. Na dolnym pasku klikamy podwójnie w ikonke sandboxiego ![]() 1b. Przechodzimy do ścieżki gdzie zainstalowaliśmy Sandboxie z reguły C:\Program Files\Sandboxie i otwieramy Start.exe 2. Po otworzeniu się nam głównego menu naciskamy prawym klawiszem na DefaultBox. Następnie Run Sandboxed -> Run Any program. Zgodnie z obrazkiem: ![]() 3. Naciskamy Browse wyszukujemy Tibia.exe i otwieramy ją. Zauważyliście zmiany ? ![]() Nasza Tibia odpaliła się w [#] [#]. To oznacza, że program działa poprawnie. Tak tak już po wszystkim udało Ci się ! 4. Ciekawostki. 1. Zdaję się, że program nie zmienia nic jednak ... jesteście w błędzie. Bez modyfikacji klienta Tibi możemy odpalić 2-3-4 Tibie na raz. Tak tak można powiedzieć wbudowane MC. Procesy Tibi nie widzą się na wzajem co pozwala legalnie odpalić więcej niż 1 Tibie. 2. Dużo ostatnio słychać o systemach anty-bot. To też przestaje być problemem. Program nie wysyła żadnych dodatkowych pakietów co za tym idzie żadne informacje o naszym komputerze nie dochodzą do Tibi. Boce swoim Knigtem od ostatnich 3 miesięcy średnio 7-8 godzin dziennie mam włączonego bota. Brak Bana ? Możecie nazwać to szczęściem ale ja w to nie wierzę. Miłej i bezpiecznej Gry. PORADNIK NIE JEST MOJ
fastexiva _antykisiu = 0 (1= ON, 0 = OFF ) Ostatnio edytowany przez Orion : 20-06-09 o 13:54 |
||
|
|
|
|
#2 |
|
Zasłużony
Data dołączenia: Feb 2009
Podziękowań: 6
Podziękowano mu 4 razy w 2 postach.
![]() |
@up może ktoś z kadry bądź ktoś zaufany sprawdzi i się wypowie?
|
|
|
|
|
#3 |
|
PWJ Na 200%
Data dołączenia: Sep 2008
Podziękowań: 35
Podziękowano mu 152 razy w 74 postach.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdziłem, lepiej zamiast linków speedyshare.com daj linki do strony producenta http://sandboxie.com/
Btw. nie mogę tego poprawić bo nie mam tu moda |
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
Data dołączenia: May 2009
Podziękowań: 1
Podziękowano mu 3 razy w 3 postach.
![]() |
Oznacza to, że moge mieć bota na kompie a nie będize on 'widoczny' ? Albo np bocić kilkoma klientami, a drudim jakby takim bez bota ze jest czysty full manual?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Byc i miec.
Data dołączenia: Feb 2009
Podziękowań: 1
Podziękowano mu 19 razy w 15 postach.
![]() ![]() |
Nie. Na dobra sprawe powiem, ze jak gram w Tibie to mam odpalonego painta , ktory chroni mnie od banow, bo jeszcze owego nie zalapalem. Bany stoja po stronie serwera. Na to nie ma rady.
Ew. mage bot ma teraz wersje ''safe'', w ktorej wszystko robione jest przez macro. Ale tibie trzeba miec na pierwszym planie, nie mozna minimalizowac ani nic. |
|
|
|
|
#6 |
|
Beginner
Podziękowań: 2
Podziękowano mu 4 razy w 2 postach.
![]() |
ale jak wylacze kompa i go wlacze to te ustawienia bd dalej dzialaly? czy za kazdym razem jak bd chcial odpalic blackd/ tibie przez asnboxie to bd musial przez tą piaskownie robic?
|
|
#7 |
|
Botter
Podziękowano mu 2 razy w 2 postach.
![]() |
Wg. tgo rozumiem, z Tibia bdzie niewidoczna wiec boty rowniez tak??
@ ktos z paintem O co Ci chodzi z tym paintem? >< Moglby sie ktos znajacy na ten temat wypowiedziec? :/ Ostatnio edytowany przez Botter'ek : 20-06-09 o 13:49 |
|
|
|
|
#8 |
|
Beginner
Podziękowań: 4
Podziękowano mu 11 razy w jednym poście.
![]() |
odpalasz sand pozniej klikasz zeby uruchomil blackdproxy rpzez sand ukryte blackdproxy pracuje z tibią , probowalem ludzie to chodzi.
|
|
#9 |
|
Botter
Podziękowano mu 2 razy w 2 postach.
![]() |
Czyli byc moze to jest sposob na mass bany?
Pytani do kogos kto tego uzywa, laguje kompa czy nie? |
|
|
|
|
#10 |
|
PWJ Na 200%
Data dołączenia: Sep 2008
Podziękowań: 35
Podziękowano mu 152 razy w 74 postach.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi nic nie laguje :>
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bezpiecznie, bota, czyli, dać, da?¤â€?, hackerom, sandboxie, się, sie, używać, więcej, wi?¤â„?cej |
| Narzędzia tematu | |
| Wygląd tematu | |
|
|