Zobacz koniecznie!

Zamknij temat

Narzędzia tematu Wygląd tematu
Stary 15-04-09, 23:36   #1
TIBIANUS
Low Botter

Data dołączenia: Jun 2008
Podziękowań: 5
Podziękowano mu 3 razy w 2 postach.
TIBIANUS jeszcze nie znają
Standardowy Flash w hotkeys

Macie jakiś pomysł jak ustawić flash'a (migające okienko w tibi pasku zadań jak np alarm)tak żeby działał jak alarm tzn jak np mam mniej niż 500hp żeby się włączał flash ale jak ma już na wyższym poziomie czyli nie ma dangera się wyłączył przy kliknięciu na okienko z tibia używałem tego
Kod:
 auto 100 if [$hp <= 500] playsound 'playeronscreen.wav' |  flash | wait 200
alarm dobrze działa tzn jak ma więcej niż 500 hp przestaje działać ale flash zostaje jak kliknie na okno tibi w pasku zadań flash nie znika jak np w przypadku alerts w cavebot player on scren wiadomo alarm z flashem się włącza ale jak kliknę na okienko w pasku zadań na char w którym miga w tym przypadku przestaje migać oczywiscie jak nie ma dangera już, gram na wielu mc a nie używam w oknie tibia żeby było widać nick chara bo się boje a nigdy nie wiem przez jaki char włączył się alarm strasznie mnie to męczy.
TIBIANUS jest offline  
Stary 16-04-09, 01:27   #2
TIBIANUS
Low Botter

Data dołączenia: Jun 2008
Podziękowań: 5
Podziękowano mu 3 razy w 2 postach.
TIBIANUS jeszcze nie znają
Standardowy Do Zamkniecia sory na spam..

Omg często tak mam ze zakładam temat ponieważ przez długi czas nie wiem jak to zrobić i nie mogę nic znaleźć a jak już go założę to udaje mi się to ogarnąć:
Kod:
 auto 100 if [$hp <= 500] playsound 'playeronscreen.wav' |  flash | wait 200
W tym wypadku flash nie znika bo nie ma klamer {} a alarm dźwiękowy z flashem ma bym razem w nich a jak flash jest dalej osobno przechodzi do auto 100 i co 0.1 sek się włącza na nowo a wystarczy użyć klamer:
Kod:
 auto 100 if [$hp <= 500] {playsound 'playeronscreen.wav' | wait 200}
Teraz bot wie ze ma wyłączyć flasha jak jest po niebezpieczeństwie i nie powtórzy tego przez auto 100 o.0
TIBIANUS jest offline  
Zamknij temat

Tagi
flash, hotkeys

Narzędzia tematu
Wygląd tematu

Zasady Postowania