Zobacz koniecznie!

Zamknij temat

Narzędzia tematu Wygląd tematu
Stary 23-02-10, 18:55   #1
Lance
Banned

Data dołączenia: Aug 2008
Podziękowań: 7
Podziękowano mu 6 razy w 2 postach.
Lance jeszcze nie znają
Standardowy do administracji serwisu

Niszczycie tylko serwis przez te reklamy 4 reklamy to już za dużo. Zamiast tych wszystkich reklam które bezsensownie powsadzaliście na strone można było wstawić jedną reklame google adsence. Jeżeli nie macie kasy zrobcie konkursy smsowe, vipy ale usuncie chociaz ta reklame po prawo jak jest pierwszy post bo to odstrasza...
Nie rzucajcie się na kase -.- bo niedługo nie bedziecie wgl zarabiać bo all odstraszycie. Mam nadzieję że coś z tym zrobicie a nie tylko czekacie na kase z reklam ...

Ostatnio edytowany przez Lance : 23-02-10 o 18:57
Lance jest offline  
Stary 24-02-10, 10:38   #2
dras
Banned

Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowań: 5
Podziękowano mu 37 razy w 23 postach.
dras jest znanydras jest znanydras jest znanydras jest znany
Wyślij wiadomość przez Skype™ do dras
Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez Lance Zobacz post
Niszczycie tylko serwis przez te reklamy 4 reklamy to już za dużo. Zamiast tych wszystkich reklam które bezsensownie powsadzaliście na strone można było wstawić jedną reklame google adsence. Jeżeli nie macie kasy zrobcie konkursy smsowe, vipy ale usuncie chociaz ta reklame po prawo jak jest pierwszy post bo to odstrasza...
Nie rzucajcie się na kase -.- bo niedługo nie bedziecie wgl zarabiać bo all odstraszycie. Mam nadzieję że coś z tym zrobicie a nie tylko czekacie na kase z reklam ...
Opłać serwer i domenę to nie będzie reklam ; )
dras jest offline  
Stary 24-02-10, 11:35   #3
Pekezu
Pluszowy Misio

Data dołączenia: Sep 2007
Podziękowań: 23
Podziękowano mu 40 razy w 16 postach.
Pekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalić
Wyślij wiadomość przez MSN do Pekezu Wyślij wiadomość przez Skype™ do Pekezu
Standardowy

Mam wrażenie, drogi użytkowniku, że nie wiesz o czym mówisz ;)

Reklamy google adsense są BARDZO mało dochodowe i działają w gruncie rzeczy tylko wtedy, kiedy ktoś w nie kliknie, a klikalność na naszym serwisie nie jest aż tak wysoka, jak byśmy chcieli. Opłacenie serwera i domeny kosztuje i to sporo, a reklamy, które teraz mamy nie pokrywają w 100% kosztów. I tak dokładam z własnej kieszeni, żeby opłacić wszystko. Aktualnie mamy bardzo dobrego dostawcę reklam, który oferuje świetne stawki i nie mam zamiaru z niego zrezygnować. Dzięki niemu jeszcze żyjemy - i na prawdę, nie łasimy się na kasę. Jeśli chciałbym tylko, aby strona przynosiła zyski, to najlepiej, gdyby nie powstała, bo szczerze mówiąc nie było miesiąca, w którym strona zarobiła sama na siebie - zawsze trzeba dopłacić, a dzięki reklamom - dopłacamy mniej.

Chciałem robić zrzutki, chciałem zrobić dotacje, chciałem w różny sposób zbierać pieniążki na serwer, ale użytkownicy wolą używać serwisu bez patrzenia, czy mamy kasę czy nie - w tych zbiorach 20zł to maks, co otrzymaliśmy. Dlatego tym razem nie liczę na was i reklamy są, jeśli ci przeszkadzają - zablokuj, jeśli chcesz mieć czyste sumienie - możesz przekazać grosza na serwer, a reklamy specjalnie dla ciebie zostaną ci zablokowane.
Pekezu jest offline  
Stary 24-02-10, 14:01   #4
Orion
Administrator

Orion's Avatar

Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowań: 39
Podziękowano mu 39 razy w 24 postach.
Orion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławny
Standardowy

Po pierwsze, zwracając się do nas, zachowaj chociaż pozory szacunku i przyzwoitości i zadbaj, żeby to, co piszesz jakoś wyglądało. Pisząc nazwę tematu chociaż zadbaj o to, żeby zacząć wielką literą. Poza tym, co to za stwierdzenie, że 'rzucamy się na kasę'? Znasz nas? Masz jakieś dowody? A może wiesz dokładnie ile zarabiamy z reklam i ile płacimy za serwer?

Po drugie, zanim napiszesz temat, zapoznaj się chociaż trochę z tym o czym piszesz. Tak jak napisał Paweł, reklamy AdSense przynoszą dochód tylko wtedy, kiedy ktoś w nie klika. Jako że nie jesteście zbyt skorzy do pomocy, musieliśmy znaleźć inne, alternatywne źródło utrzymania, bo nikomu nie widzi się dokładanie do serwera w nieskończoność.

Organizowaliśmy zbiórkę i wszyscy wiemy, że nie poszła ona zbyt dobrze. Nie podoba mi się, że słyszę słowa krytyki od kogoś, kto nie zrobił dosłownie nic żeby pomóc temu serwisowi. Nie umieszczalibyśmy tylu reklam, gdybyśmy nie musieli. Sytuacja materialna każdego z nas jest na tyle dobra, że nie musimy wspomagać się dorabiając kosztem serwisu.

Orion jest offline  
Stary 24-02-10, 14:53   #5
mispe
Zaawansowany botter

Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 59
Podziękowano mu 5 razy w 4 postach.
mispe jest na ustach wielu
Standardowy

Sory, trochę nie jestem w temacie, ale czy jest jakaś kasa za same odwiedziny stronki?
Stary 24-02-10, 16:12   #6
magik
Beginner

Data dołączenia: May 2009
Podziękowań: 4
Podziękowano mu 8 razy w 6 postach.
magik jest na ustach wielu
Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez mispe Zobacz post
Sory, trochę nie jestem w temacie, ale czy jest jakaś kasa za same odwiedziny stronki?
@mispe
Oczywiście że tak, lecz nie pamiętam skrótu do typu tych reklam........ Tu masz link do wiki.

@topic
Osobiście uważam iż nie jest to ogromna ilość reklam.... poza tym można samemu je zablokować...
Widziałem że poruszyliście temat pewnej firmy, a dokładnie 'Google'. Ich reklamy są opłacalne, ale tylko wtedy gdy ktoś w nie kliknie.....
Można by ja zamątować, ale w takim wypadku każdy z Nas powinien przynajmniej raz na dzień w nie klikać, choć 'zmumasznie' do takiego klikania jest nie legalne.... to między Bogiem, a prawdą wątpię żeby ktokolwiek to kontrolował..

Ostatnio edytowany przez magik : 24-02-10 o 16:57
magik jest offline  
Stary 24-02-10, 17:07   #7
Pekezu
Pluszowy Misio

Pekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalićPekezu ma czym się pochwalić
Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez mispe Zobacz post
Na szczęście teraz tak jest, nie są to może tysiące, ani złotówki za wejście na stronę, ale grosze, które suma sumarum dają jakąś tam małą sumę. Nie powiem ile oczywiście, ale żebyście byli spokojni - nigdy nie przekroczyliśmy dwóch zer - czyli nigdy nie było więcej jak 100zł. Nawet 100 nie było :)

Cytat:
Można by ja zamątować, ale w takim wypadku każdy z Nas powinien przynajmniej raz na dzień w nie klikać, choć 'zmumasznie' do takiego klikania jest nie legalne.... to między Bogiem, a prawdą wątpię żeby ktokolwiek to kontrolował..
Nawet nie wiesz jak bardzo jest to kontrolowane przez Google, parę dni po wykryciu przekrętu blokują konto bez możliwości odwołania się. NIC, nic nie można zrobić. Null.
Pekezu jest offline  
Stary 24-02-10, 17:39   #8
mispe
Zaawansowany botter

Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 59
Podziękowano mu 5 razy w 4 postach.
mispe jest na ustach wielu
Standardowy

To szału z kasą nie ma, btw Pekezu sprawdź PW
Stary 24-02-10, 18:56   #9
magik
Beginner

Data dołączenia: May 2009
Podziękowań: 4
Podziękowano mu 8 razy w 6 postach.
magik jest na ustach wielu
Standardowy

Cytat:
Nawet nie wiesz jak bardzo jest to kontrolowane przez Google, parę dni po wykryciu przekrętu blokują konto bez możliwości odwołania się. NIC, nic nie można zrobić. Null.
Sam kiedyś robiłem takie małe 'przekręty' z reklamami(tzn. znajomi klikali), zarobiłem z 50USD(choć trochę to trwało..), i nie zablokowali mi konta.... - szczęście..? Czy może brak kontroli ze strony Google..? :p
Stary 24-02-10, 20:34   #10
Pekezu
Pluszowy Misio

Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez magik Zobacz post
Sam kiedyś robiłem takie małe 'przekręty' z reklamami(tzn. znajomi klikali), zarobiłem z 50USD(choć trochę to trwało..), i nie zablokowali mi konta.... - szczęście..? Czy może brak kontroli ze strony Google..? :p
Prędzej szczęście, znam ludzi, którzy czekali na pin od google zadowoleni, bo udało im się 'wykręcić' 500 USD no i w dniu przyjścia pinu konto zostało blokowane za naruszenie zasad.
Pekezu jest offline  
Zamknij temat

Tagi
administracji, serwisu

Narzędzia tematu
Wygląd tematu

Zasady Postowania