Zobacz koniecznie!
Navigation » Botting.pl - Botowanie to przecież nie przestępstwo > ElfBot NG > Pomoc » cavebot nie dobija potworkow, nie otwiera ciał

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd tematu
Stary 19-03-11, 18:47   #1
pajlot
Newbie

Data dołączenia: Mar 2011
Podziękowań: 0
Podziękowano mu 0 razy w 0 postach.
pajlot jeszcze nie znają
Standardowy cavebot nie dobija potworkow, nie otwiera ciał

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że:

-czytałem regulamin
-przejrzałem 19 stron tego działu, czytając wszystkie tematy jakie mają powiązanie ze sprawą. 2 razy.

Problem wygląda następująco:

Chciałbym pobocić na ots'ie na grimach. Profesja knight.

moje ustawienia w target selection: health, proximity, stick na max. Hp range 100 to 0. Dont avoid, no movement, chase/offensive. Problem pojawia się przy ataku. domyślnie planowałem bić go z ręki, plus exori gran. jednak po wybraniu w desired action "attack/fberserk" bot faktycznie podbiega do grima, bije go jak trzeba, jednak w pewnym momencie przestaje, i biegnie dalej po wpt. Problem klasyczny i częsty, jednak wygląda na to, że mam ustawione wszystko tak jak powinno być. Co ciekawe, problem znika po zlikwidowaniu tego exori gran. Wtedy bocik elegancko dobija grima, otwiera ciało, lotuje itp. Jednak bicie grimow tylko z reki nie ma sensu. Dopisalem wiec skrypt na to:

Cytat:
auto 300 if [$mcount."$m.distance <= 1 && $m.name == 'Grim reaper'" >= 1] {say 'Exori gran' | wait 1900}
Wtedy bot elegancko bije grimy, uzywa exori gran, bije do samego konca, ale juz ciala otwiera w 1/10 grimow. Półsrodkiem jest skrypt na ciała o zmienionym id, ale może jest jakaś bardziej efektywna metoda?
pajlot jest offline   Reply With Quote
Odpowiedz

Tagi
cavebot, ciał, dobija, otwiera, potworkow

Narzędzia tematu
Wygląd tematu

Zasady Postowania