![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd tematu |
|
|
#1 |
|
Beginner
Data dołączenia: Feb 2009
Podziękowań: 4
Podziękowano mu raz, w jednym poście.
![]() |
Siemka, nareszcie działa mi normalnie elf więc zrobiłem sobie skrypcik na orki lecz chcę go jakoś ulepszyć i stąd następujące prośby ;D
1. Jak zrobić w depoziterze [ depoziter fajnie działa ], aby podszedł do npc bankier xD i zdeponował całą kasą którą mam przy sobie ? 2. Jak zrobić ucieczkę w razie PK [ i aby za 15 minut wrócił na expa ] 3. Jak zrobić, aby bot otwierał drzwi xD [ mam po drodze do dp ] |
|
|
|
|
#2 |
|
Beginner
Data dołączenia: Jul 2008
Podziękowań: 6
Podziękowano mu 15 razy w 12 postach.
![]() ![]() ![]() |
1. robisz droge do npc>action i wklej to
npcsay hi wait 200 npcsay deposite all wait 200 npcsay yes 2.Wklejasz to w hotkeys: auto 200 ifplayerattacking {gotolabel pk | settargeting off | stopattack} Robisz label w cavebocie o nazwie pk i robisz droge do pz. Gdy juz postac bedzie w dp robisz action a w nim wait 150000 (nie jestem pewien czy to jest 15 min) a potem znow droge na exp 3. Action kolo drzwi i usegrounditem xxx xxx- id zamknietych drzwi
|
| Ten użytkownik dziękuje S-ky za jego pomocny post. | Kristo (19-06-10) |
|
|
#3 |
|
Beginner
Data dołączenia: Feb 2009
Podziękowań: 4
Podziękowano mu raz, w jednym poście.
![]() |
@UP
Dziękuję bardzo ;) PS. a jak jest z refillem? znalazłem o tym na forum, ale jakoś tego ogarnąć nie mogę ;/ mógł by ktoś jakoś to mi fajnie wytłumaczyć? mam to zrobić za/przed depoziterem? No i jak z tym pk? Najpierw mam droge na exp potem expienie i na koncu sprawdzanie capa jezeli malo to droge do dp i deponowanie to niby gdzie mam uciekcze przed pk dac;/ ??? no i refill gdzie dac ? jak to z tym jest Ostatnio edytowany przez Kristo : 19-06-10 o 20:23 |
|
|
|
|
#4 |
|
Beginner
Data dołączenia: Jul 2008
Podziękowań: 6
Podziękowano mu 15 razy w 12 postach.
![]() ![]() ![]() |
Refillera robisz tak :
Po depositerze (deponowanie kasy) dajesz action i wklejasz to : Kod:
set $liczbapot xxx wait 50 countitems zzz wait 50 set $needcash [($liczbapot - $itemcount.'strong health potion') * ccc] say hi wait 100 npcsay withdraw $needcash wait 100 npcsay yes wait 100 zzz-id potiona xxx- do jakiej ilości ma dokupować zamiast strong health potion wpisz nazwe potiona którego ma kupowac np. mana potion nastepnie robisz wpt do npc ktory sprzedaje poty , action i wklejasz to: Kod:
npcsay hi wait 200 npcsay trade wait 200 countitems xxx set $kupow [($liczbapot - $itemcount.'strong health potion')] buyitems xxx $kupow i tak jak wyzej zmien sobie nazwe pota Bot dokupi okreslona ilosc potow bez backpackow. Jesli chcesz zeby dokupowal je w bp wklej to przed skrypt ktory dalem wyzej(ten drugi) Kod:
settradeoptions 'buywithbps' 'ignorecap' 'ignoreequipped'
|
![]() |
| Tagi |
| bot, cave, kilka, pytań, pytać |
| Narzędzia tematu | |
| Wygląd tematu | |
|
|