![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd tematu |
|
|
#1 |
|
Beginner
Data dołączenia: May 2009
Podziękowań: 4
Podziękowano mu 8 razy w 6 postach.
![]() |
Witam,
w pobliżu mojego domu ( jakieś 5,6 KM ), znajduje się niezabezpieczona sieć Wifi, lecz niestety nie mam jak się z nią połączyć - wbudowana karta w netbooku jej nie łapie, więc postanowiłem kupić antenę, która wspomogłaby trochę zasięg mini laptopa i oczywiście, tu jest pytanie do Was - czy polecacie jakąś tanią Antenę, z zasięgiem 5-10KM ( Oczywiście wejście USB )? @down. Bez sensu; skoro ktoś nie zabezpieczył swojego wifi nawet najprostszym hasłem, jest to wgł. Mnie na równowadze z 'zaproszeniem' do danej sieci... Ostatnio edytowany przez magik : 28-11-10 o 22:03 |
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Data dołączenia: Mar 2010
Podziękowań: 0
Podziękowano mu 0 razy w 0 postach.
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
Data dołączenia: Aug 2008
Podziękowań: 7
Podziękowano mu 2 razy w 2 postach.
![]() |
Nawet jeżeli Ci to złapie to lekki (podkreślam - lekki) podmuch wiatru i sygnał pójdzie do sąsiada. Ja mam tubę za oknem, 50m do nadajnika i tak jak mocniej podmucha to traci sygnał.
|
|
|
|
|
#4 |
|
miszcz melanżuf!
Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowań: 30
Podziękowano mu 26 razy w 11 postach.
![]() ![]() |
U innych pokazuje, że moja sieć też jest niezabezpieczona, ale żeby się podłączyć Mac adres Twojej karty sieciowej musi być zapisany w moim Routerze;p
|
|
#5 | |
|
Administrator
Data dołączenia: Mar 2010
Podziękowań: 0
Podziękowano mu 0 razy w 0 postach.
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Reegae <3 Faza po Kawie<3
Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowań: 10
Podziękowano mu 100 razy w 40 postach.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pod windowsa są programy, bo u mojej babci była sieć i jak podpinałeś kabel, to net nie działał, dopóki administrator sieci nie ustawił Ci że Twój MAC może łączyć się z netem, 2 minuty w google i mój MAC był identyczny z MAC'iem komputera dziadka ^^. Komputer dziadka off a na moim laptopiku net śmigał jak marzenie, a administrator sieci, nawet nie wiedział, że tak się da oO.