Zobacz koniecznie!
Navigation » Botting.pl - Botowanie to przecież nie przestępstwo > Tibia > Ogólnie o Tibii » 3 postacie zbanowane dzisiaj 21.01.10

Zamknij temat

Narzędzia tematu Wygląd tematu
Stary 21-01-10, 19:26   #11
Karid
Zasłużony

Karid's Avatar

Data dołączenia: Mar 2008
Podziękowań: 0
Podziękowano mu 97 razy w 35 postach.
Karid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubiany
Wyślij wiadomość przez MSN do Karid
Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez Orion Zobacz post
...lub ludzie, którzy grają okazyjnie i za każdym razem kiedy się zalogują widzą, że ich expowisko jest zajęte przez jakiegoś palanta, który non stop bottuje. :P

Tak, czy inaczej - przez 'śmieszną sytuację' miałem na myśli płacze zbanowanych graczy, "którzy nie widzą sensu w dalszej grze" i wróżą "koniec Tibii". Sam, osobiście, uważam, że boty psują grę ludziom, którzy grają w Tibię dla zabawy, chociaż z drugiej strony nie wyobrażam sobie expienia manualnie na trollach i rotwormach, czyli w przedziałach 8-30+. Musiałbym upaść na głowę żeby expić ręcznie, chociaż dla nowych graczy może to być jakąś przyjemnością.
Pisząc wcześniejszego posta miałem na myśli posty 200+ leveli, którzy się śmiali i wyzywali botterów na forum tibia.com, a teraz sobie podsumuj, że wbicie levela na takim poziomie zajmuje kilka dobrych godzin ciągłego expienia.
Stary 21-01-10, 19:32   #12
muttley
PWJ Na 200%

muttley's Avatar

Data dołączenia: Sep 2008
Podziękowań: 34
Podziękowano mu 152 razy w 74 postach.
muttley jest znany i lubianymuttley jest znany i lubianymuttley jest znany i lubianymuttley jest znany i lubianymuttley jest znany i lubianymuttley jest znany i lubiany
Standardowy

Note: Account scheduled for deletion!

Exactly, nowy noobcharek.
Stary 21-01-10, 19:33   #13
Orion
Administrator

Orion's Avatar

Podziękowań: 39
Podziękowano mu 39 razy w 24 postach.
Orion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławny
Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez Karid Zobacz post
Pisząc wcześniejszego posta miałem na myśli posty 200+ leveli, którzy się śmiali i wyzywali botterów na forum tibia.com, a teraz sobie podsumuj, że wbicie levela na takim poziomie zajmuje kilka dobrych godzin ciągłego expienia.
Jasne, zajmuje kilka godzin, ale umówmy się - nie musisz wbijać kolejnych poziomów co 1-2 dni. Ja tutaj nie mam na myśli osób, które nastawiają się w 100% na expienie. Bardziej chodziło mi o graczy, których w Tibii jara coś więcej niż ich poziom i możliwość sprzedania postaci w przyszłości. Ja wiem, że Ty, czy wielu innych botterów tego nie rozumiecie, ale Tibia jest przede wszystkim grą, a gry są stworzone do zabawy. Co za tym idzie prócz tępego, bezmyślnego expienia można zebrać kolegów i iść sobie poexpić gdzieś, gdzie niekoniecznie osiągniesz optymalną ilość expa na godzinę i jednocześnie nie będziesz miał jakiegoś super lootu. Ot, sztuka dla sztuki. Zakładając, że mamy postać na tym 150-200 levelu... na takim poziomie masz dosyć spore możliwość wybrania expowiska, w szczególności jeżeli masz kolegów. Co za tym idzie - granie w Tibię może być zabawne i taka była pierwotna idea Tibii - czerpanie przyjemności z gry.

Orion jest offline  
Stary 21-01-10, 19:45   #14
Apausfo
Misiaqqq <3

Apausfo's Avatar

Data dołączenia: Jul 2008
Podziękowań: 38
Podziękowano mu 17 razy w 12 postach.
Apausfo jest na ustach wieluApausfo jest na ustach wielu
Wyślij wiadomość przez MSN do Apausfo Wyślij wiadomość przez Skype™ do Apausfo
Standardowy

Cytat:
Jasne, zajmuje kilka godzin, ale umówmy się - nie musisz wbijać kolejnych poziomów co 1-2 dni. Ja tutaj nie mam na myśli osób, które nastawiają się w 100% na expienie. Bardziej chodziło mi o graczy, których w Tibii jara coś więcej niż ich poziom i możliwość sprzedania postaci w przyszłości. Ja wiem, że Ty, czy wielu innych botterów tego nie rozumiecie, ale Tibia jest przede wszystkim grą, a gry są stworzone do zabawy. Co za tym idzie prócz tępego, bezmyślnego expienia można zebrać kolegów i iść sobie poexpić gdzieś, gdzie niekoniecznie osiągniesz optymalną ilość expa na godzinę i jednocześnie nie będziesz miał jakiegoś super lootu. Ot, sztuka dla sztuki. Zakładając, że mamy postać na tym 150-200 levelu... na takim poziomie masz dosyć spore możliwość wybrania expowiska, w szczególności jeżeli masz kolegów. Co za tym idzie - granie w Tibię może być zabawne i taka była pierwotna idea Tibii - czerpanie przyjemności z gry.
szkoda, że nie można dać THANKS.
ale ku*wą i szmatą to pozostaje Nowator.
To jest hip-hop, nie potrzebnie się napinasz,
pewnie jesteś cienki jak sznurówki w mokasynach.
O rety, przesadziłem z tym niestety,
jesteś cienki jak sznurówki w butach na rzepy
...'

<33
Apausfo jest offline  
Stary 21-01-10, 19:50   #15
Karid
Zasłużony

Karid's Avatar

Karid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubianyKarid jest bardzo lubiany
Standardowy

Cytat:
Tak było, owszem, 3-4 lata temu.
Stary 21-01-10, 19:59   #16
mispe
Zaawansowany botter

Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 59
Podziękowano mu 5 razy w 4 postach.
mispe jest na ustach wielu
Standardowy

jesli macie fun z grania niskopoziomowymi postaciami powodzenia ;D
Stary 21-01-10, 20:06   #17
Karid
Zasłużony

Karid's Avatar

Standardowy

Cytat:
Oryginalnie napisane przez mispe Zobacz post
Fun z wbijania leveli wysokopoziomowymi podobnie, bo jak będziesz ciągle wastować to długo nie pociągniesz
Stary 21-01-10, 20:07   #18
Orion
Administrator

Orion's Avatar

Orion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławnyOrion jest sławny
Standardowy

Cytat:
Proponowałbym przeczytać cały temat, a nie dwa ostatnie posty.

Cytat:
Oryginalnie napisane przez Karid
Tak było, owszem, 3-4 lata temu.
Owszem, tak było 3-4 lata temu, ale to nadal jest w pewnym sensie możliwe. Wbrew pozorom mogę powiedzieć, że w tym momencie jest więcej dostępnych form "bawienia się" w Tibii niż było kiedyś, tak samo jak jest więcej lokacji, które można zwiedzić i questów, które można zrobić. Niemniej jednak uważam, że CipSoft, pomimo swojej walki z botterami,w pewnym sensie sam prowokuje do używania bottów, chociażby takimi nowościami jak te całe taski. Nie sądzę by komuś chciało się manualnie, nawet w ramach zabawy, zabijać setek Mutated Ratów, czy innych śmieci. Tego typu questy nudzą graczy i prowokują do używania botów, bo ile do jasnej cholery można zabijać jednych i tych samych potworów? Nie sprzyja to ani zabawie, ani nie nakłania do gry fair.

Czasami serio tęsknię za tymi czasami 3-4 lata temu, kiedy Tibia nie opierała się na klikaniu F4, F4, F4, F2, F4, czy "Follow Waypoints" & "Enable Targetting". Teraz Tibia za sprawą tych wszystkich "ułatwiaczy" zrobiła się cholernie nudna i monotonna. No chyba, że ktoś chce traktować ją w kategorii zarobku. :P

Orion jest offline  
Stary 21-01-10, 20:53   #19
mispe
Zaawansowany botter

Data dołączenia: Apr 2008
Podziękowań: 59
Podziękowano mu 5 razy w 4 postach.
mispe jest na ustach wielu
Standardowy

@Orion, przeczytałem caly temat, a napisałem odnosnie jednej z jego czesci ;D
A co do wypowiedzi karida, absolutnie się nie zgodzę ;D przykład całkiem nam bliski Souret i jego ms :>

@Down
Orion, moim zdaniem jest to kwestia wyboru odpowiedniego serwera, odpowiednie stanowisko znajomych a przede wszystkim umiejętność zdobywania lvli asap, w czym nie zaprzecze, najlepszy nie jestem ;) bo od jakiegoś czasu tibie traktuje jako komunikator ;D

@last edit
a powiedz mi kto tutaj choć trochę nie jest uzależniony od Tibi? Myślę, że każdy kto przegląda to forum, chodź trochę przyzna mi trochę racji ;D

Ostatnio edytowany przez mispe : 21-01-10 o 21:05
mispe jest offline  
Stary 21-01-10, 20:56   #20
Orion
Administrator

Orion's Avatar

Standardowy

Cytat:
@Orion, przeczytałem caly temat, a napisałem odnosnie jednej z jego czesci ;D
A co do wypowiedzi karida, absolutnie się nie zgodzę ;D przykład całkiem nam bliski Souret i jego ms :>
Souret to nie do końca dobry przykład, wierz mi. W jego przypadku to nie fun, a uzależnienie. :DD

Orion jest offline  
Zamknij temat

Tagi
210110, dzisiaj, postacie, zbanowane

Narzędzia tematu
Wygląd tematu

Zasady Postowania